De eerste dagen in Quito

Vrienden, vriendinnen, familie en (vage) kennissen van het goede leven,

Na een moeilijk, zeer moeilijk afscheid van mijn familie, vrienden en (vooral) Maria, ben letterlijk "gevlogen" richting Quito via Madrid. De reis ging zoals gewoonlijk met de gebruikelijke haperingen en turbulentie (incl. luchtzakjes).

Bij aankomst op 8 mei stond niemand voor mij klaar op het vliegveld, dit was mijn eigen schuld, omdat ik dacht dat ik 9 mei aan zal komen: foutje bedankt. Gelukkig heb ik met mijn beste Spaans, maar vooral Engels vervoer geregeld naar het hostel. Ik wilde 6 dollar met 50 dollar betalen, dat schijnt hier nogal moeilijk te zijn. Samen met een Fransman, Xavier genaamd. (je raad nooit zijn achternaam, haha: CHAMPAGNE) Ben ik richting het hostel gereden.

Mijn eerst indruk van Quito: een mooie ongeorganiseerde chaos. De auto´s rijden maar wat en je moet niet kijken hoe. Daarbij regende het pijpenstelen. Ook het Spaans is even wennen.

De volgende dag samen met Xavier naar de evenaar geweest. Hier staat een monument en daar hebben we een museum bezocht waar we proeven met de evenaar gezien hebben. Zo kun je een ei op een kop van een spijker zetten als je op de evenaar bent, probeer dat maar eens thuis, haha. De zon schijnt hier zo vel, ongelooflijk, na 3 uurtjes in de zon gelopen te hebben; verbrand en ik kan het redelijk goed voelen. Ook hebben we een vulkaan Pulluala (ofzoiets) bezocht. De vulkaan en krater waren leuk om te zien.

Gister hebben we het nieuwe (restaurants, hostels, bars) en oude (koloniale-, historische- en regeringsgebouwen) gedeelte van de stad bekeken. Ook zijn we met de taxi (dit werd aangeraden) naar een uitkijk punt geweest. Hier heb je een prachtig uitzicht over geheel Quito. Met een beetje geluk kun je ook omliggende vulkanen zien, maar dit geluk was niet voor ons weggelegd. In de stad werden we vriendelijk gewaarschuwd door de politie dat we op onze spullen moesten letten. Verder heb ik mijn tickets voor de jungle en de Galapagos betaald en opgehaald bij de Nederlandse tourorganisatie die in Quito gevestigd is.

Vandaag heb ik wat geinternet en gebeld met vrouwlief en thuisfront. Beetje shoppen en rustig aan doen, want morgen gaat het gebeuren: 5 dagen JUNGLE! (hier heb ik lang naar uit gekeken)

Take care!

Adios,

Sjaak

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer