Galapagos en Cotapaxi!

Dag allemaal,
Hoe gaat het? Wanneer ik dit type zijn jullie waarschijnlijk aangeschoten (of dronken) van dauwpop of een eindje fietsen! Mooi werk.


19 mei ben ik voor 5 dagen letter gevlogen naar de Galapgos. De Galapagos eilanden zijn ontstaan door vulkanan (10 stuks). 1000 km uit de kust van Ecuador, hier komen verschillende waterstromen bijeen, zowel koud als warm. Dit is ook de reden waarom er zoveel flora en fauna op de Galapagos aanwezig is. We zaten met een groep van 14 personen op een boot. Een leuke jonge groep. De eerste wandeling op het eiland heb ik bijna alleen maar gelachen en foto´s gemaakt. Het is namelijk zo raar dat dieren niet bang zijn en uit je pad gaan. Sterker nog. Vogels (pelikanen, boobies, fregat) vliegen je oren bijna van de kop, zeeleeuwen brullen je van het pad en leguanan lopen als terminators langs je heen. Fantastisch. Dit is natuur zoals het eigenlijk overal zal moeten zijn. De reden dat dieren hier niet bang zijn: er is niet of nauwelijks op ze gejaagd, zowel door mensen als door (andere) landzoogdieren niet.


Ook nog 2 duiken gemaakt, de eerste was niet echt bijzonder. De tweede was mooi, erg mooi: reefshark, zeeleeuwen, schildpad, moreen, schorpioenvis etc. gezien. Dat was zeker de moeite waard. Snorkelen was ook erg mooi, dan komen namelijk zeeleeuwen met je ¨spelen¨ erg bijzonder.


´s Avonds was er meestal een klein feestje op de boot met salsa en merengue muziek. Al gauw bleek dat mijn merengue/salsa gevoel ver te zoeken is. Op de boot slapen ging me gelukkig goed af. De laatste dag van de tour hebben we overnacht in een hotel (voor je gevoel zit je nog steeds op de boot, je kent dat gevoel wel). Hier kreeg ik te horen dat mijn zus (Annet) gaat trouwen; ontroering maakt zich van mij meester! Fantastisch!

De laatste nacht nog wat leuke souvenirs gekocht en nog even de kroegen van binnen bekeken.


De Galapagos is uniek/bijzonder archipel van eilanden en ik ben blij dat ik dit stukje natuur (nog) mee heb mogen maken. Echter zal ik me nog wel een tweede keer bedenken om nogmaals te gaan, want 1200 dollar voor 5 dagen is niet nix...


Gister ben ik naar Cotapaxi geweest. Een besneeuwde vulkaan van bijna 5900 meter. Ik ben niet tot de top geweest, want dat is me te hoog en enige ervaring voor het beklimmen is niet overbodig. Op 4500 meter gestopt, midden in de wolken; harde wind, vochtig en koud! Door de hoogte is het moeilijk te ademen en onnodige inspanningen wil je op deze hoogte wel laten. vervolgens de mountainbikes gepakt en downhill naar 3000 meter. 40 km in 2 uur. Adrenaline! Jammer dat we de top niet helemaal hebben kunnen zien, alleen deels. Aan het eind van de tour ben ik alleen afgezet op de Pan American Highway, hier stond ik dan alleen... te wachten op de bus naar Banos... dat was even een raar.

In Banos staat een vulkaan op barsten, vorige week zijn mensen gevlucht, maar het schijnt weer iets rustiger te zijn met de vulkaan. Reden genoeg voor mij op toch een gokje te wagen en richting Banos te gaan. Probeer nog een foto te maken van een rokende vulkaan :-) Op de American highway algauw een bus gevonden en 3 uur in een bus met alleen Ecuadorianen gezeten, lachen. Ik kwam alleen in het donker aan wat ik normaal gesproken probeer te voorkomen. Mijn hostel (die werd aangeraden door andere reizigers) opgezocht, en uiteraard met dank aan mijn reisbijbel (lonely planet) gevonden.


Ik blijf een paar dagen relaxen in Banos, dan riobamba en Cuenca en dan zit Ecuador er alweer op.


Adios amigos,

Sjaak

ps: heb geprobeerd foto´s te uploaden, maar niet gelukt. Trage verbinding en volgens mij zijn ze met aroundtheglobe.nl bezig.

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer