Het toeristische zuiden van Peru

Hola,

 

Hoe gaat het met jullie?

Met mij gaat het lekker!

 

Ik wil iedereen bedanken voor de positieve reacties. Dat stimuleert mij om weer een mooi verhaal proberen te schrijven. Ik merk dat ik graag mag schrijvenl! Misschien als een baan in december, na mijn reizen, ver weg blijft, ik wel een boek ga schrijven, maar dat moeten we tzt maar even zien.

 

Ik bevind me nu in het toeristische zuiden van Peru. Ik kom hier mensen tegen die ik ook eerder ben tegen gekomen tijdens mijn reis, ik heb zelfs twee meisjes gezien die ik in Ecuador ben gekomen. De wereld is klein, als iedereen bijna dezelfde route volgt.

 

Arequipa:

Een mooie levendige stad. Velen vinden dit de mooiste Plaza de Armas (centrale plein) van Peru. Ik heb wat kerken, een klooster en een mummie (Juanita genaamd) bekeken. Dit is een van de best bewaarde Incamummies van de wereld! De mummie is meer dan 500 jaar oud en ze ziet er nog zo goed uit, echt onbegrijpelijk en interessant om te zien. In Arequipa heb ik ook de dag van Christus mee gemaakt. Dat wordt hier door de katholieken op 15 juni gevierd. Dit feest werd grootst gevierd, nog nooit zoveel mensen op de Plaza de Armes gezien! Gezellige boel. Verder heb ik hier een super mooie 2-daagse tour geboekt naar de Colca Canon (de tweede diepste Canon van de wereld: 3191m). Wat locale plaatjes bezocht (mooie foto´s van locale mensen kunnen maken), uitzicht op besneeuwde vulkanen, wilde Lama´s en Condors gezien. Dit vind Sjaak echt mooi! Wat een natuur! Condors zijn geen vogels, maar vliegtuigen! Een vogel met een spanweidte van 3 meter, cool! En dan hadden we nog geluk dat we er wel 20 gezien hebben ook, wat een trip! Een echte aanrader voor wie ooit nog naar Arequipa gaat. Zoals je misschien kunt lezen ben ik er nog steeds opgewonden van. Hier afscheid genomen van mijn maatje Ian en zijn Japanse vriendin. Tomme dat deed me nog wat ook, ook Ian had het moeilijk, het klikte gewoon goed!

 

Cusco:

Ik kan Cusco in een aantal woorden samenvatten: toeristen, weinig slaap, veel bier, party, ruines, inca´s en veel geld uitgeven! Misschien is Cusco wel de meest toeristische stad van Zuid-Amerika, op Rio en Buenos Aires na. Voor mij te veel toeristen in Cusco, maar de toeristen komen natuurlijk niet voor niets, want Cusco heeft veel te bieden. Een mooie binnenstad, inca ruines, het nachtleven en dé highlight van Zuid-Amerika: de incatrail (Machu Pichu)! In en rond Cusco een kleine 10 incaruines bezocht, ik ben daar nu dus even ¨inca/ruine¨ moe. Ook staat er in Cusco een kopie van het Christus monument dat in Rio staat, deze in Cusco is 8 meter hoog. Leuk om te zien en een mooi uitzicht over de stad.  

 

Incatrail (machu pichu):

Dit is een trip van 4 dagen, 3 nachten. Die minimaal 2 maand van te voren geboekt moet worden, anders ben je te laat. De incatrail is een leuke trip, alleen was ik de eerste dag ziek en hadden we de gehele derde dag regen. Ik probeer alles uit wat eten betreft, veel soorten fruit, cuy (cavia), cactus etc. Een dag voor de trip had ik Chicha (een inca drankje) en zelfgemaakte kaas gegeten. Dit bleek niet verstandig. Want ik was nog niet door de eerste controle van de incatrail heen of ik zat met wc papier in de hand gehurkt langs de incatrail. Dat kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Een uur later moest ik ook overgeven. Alles moest eruit, kan me niet herinneren wanneer ik zo ziek ben geweest! Je kunt je voorstellen dat 4 uur lopen in de brandende zon, zonder ook maar iets in je lichaam te hebben en hevig buikkrampen, afzien is. Ik ben wel trots dat ik een paar mooie soeveniers (met en zonder wc papier) aan de kant van de incatrail heb gelegd!

 

De Incatrail is niet toegestaan voor paarden. Dus het eten, de tenten en andere dingen worden getild door zogenaamde (stinkende) porters. Deze mensen lopen de incatrail 2 keer zo snel als toeristen, met slippers en een tas van 28 kilo! Ze krijgen voor deze trip 50 dollar! Ik zal mijn hand er nog niet voor omdraaien, maar dat terzijde. Daarom een goede tip gegeven, want het is echt onmenselijk zwaar voor deze porters. Ikzelf stonk overigens na 4 dagen lopen net zo erg als die porters! De laatste dag gingen we naar Machu Pichu! Een indrukwekkend hoopje stenen. 60% is gerenoveerd, ik wist niet dat dat zoveel was. Interessant om te zien dat de inca´s vroeger alles deden met de zon, maan en dieren. De incatrail is een leuke primitieve trail, dat me heel even weer deed denken aan dat andere schitterende/legendarische continent: Afrika!!

 

Na de incatrail weer in Cusco aangekomen. En Ned-Portugal gekeken in de bar. Er zater hier wel 60 Ned. en dan overdrijf ik niet. Zelfs Engelsen en Israeliers waren voor Nederland. Maar ik baal er van! We liggen er gewoon uit! Hopelijk wint Engeland van Portugal, want Portugal gun ik vanaf nu helemaal niets meer! Het is wel mooi om te horen hoe hier de verslaggever uit zijn dak gaat als er gescoord wordt: GGOOOOAALLLLL!!!! (tot dat zijn adem op is) Geweldig.

Het Nederlands elftal gaat niet door, maar een handje vol Nederlanders in Cusco ging wel door: naar de Irish Pub (de hoogstgelegen irish pub van de wereld).

Sinds ik in Cusco ben, ben ik elke dag of naar de Irish pub of naar de bar Mamma Africa geweest. Gegarandeerd feest. Deze twee mogen dus aan mijn stamkroegen lijst toegevoegd worden. (nu willen jullie natuurlijk weten welke nog meer in de lijst staan, haha)

 

Als jullie denken dat ik in Cusco alleen in de kroeg heb gezeten dan hebben jullie het mis (maar wel bijna goed)! Ik ben nog naar een danstheater geweest, ik heb een dagje gewaterraft (erg cool, letterlijk en figuurlijk) en heb me laten verwennen door een peruaans meisje: een massage van top tot teen, heerlijk. Je kunt je hier op bijna elke hoek van de straat laten masseren. En ze zijn fijner dan de massages van mijn verzorger bij DES, grapje Emiel ;-) Verder heb ik nog illigaal het voetbal stadion van Cusco bekeken, tja dan moeten ze de duur van het stadion maar niet open laten staan. Stond ik daar alleen samen met een Ned. stel in het stadion, prachtig!

 

Voor mij is Cusco nu mooi geweest, dus ik ben vandaag met de trein naar Puno gereden. Een treinrit van meer dan 10 uur. Kan ik alvast een beetje wennen voor de transsiberie express die nog komen gaat. Morgen ga ik bij een familie overnachten op het titikakameer en dan door naar de hoofdstad van Bolivia: la Paz! Hier ga ik o.a. de deathroad fietsen, hopelijk breekt mijn stuur dan niet door midden, want dan kan dit nog weleens het laatste verhaal zijn. En zoals ik in het begin van dit verhaal heb verteld mag ik graag schrijven... ;-)

 

Hasta Luego!

 

Martin

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer